wedding planner [edisi: pening kepala]

Saturday, January 8, 2011

assalamualaikum semua

entry kali ni dan seterusnya aku nak share pasal persiapan perkahwinan abg first aku, insyaAllah nikah 11.02.2011 iaitu hari jumaat, 12.02.2011 kenduri sbelah p'puan , 13.02.2011 kenduri sbelah ktaorg and akhir sekali 19.02.2011 kenduri kat kuching(untuk family arwah mama) :)

nak share ni sebab kenduri ni kira istimewa la..

1
abg first ktaorg yg akn kahwin
2
hampir 90% ktaorg (kak ika,kak ima, kak iqeen n me) yang uruskan persiapan kahwin
cth:cari doorgift, gift box, pelamin, baju kahwin, make up n bla3.

3
pergi mana2 tempat yg berkaitan kahwin2 ni..semua org mesti ingat salah sorg drpd kami yg nak kahwin..n pelik sbb selalunya pengantin yang uruskan sendiri. emm pengantin serahkan semuanya untuk ktaorg buat, sbb dia xtahu nak kena pilih n buat apa. kalaulah mama ada..surelah mama yang akan uruskan semuanya. -.-

4
papa pulak as menteri kewangan n penasihat atau lebih tepat lagi pengkritik..apa yang papa tak stuju kami pun kena iya kan..plusss kena cari n search balik barang baru (cth:untuk doogift la)

papa jugak yang uruskan catering..ni mesti kena ikut pilihan papa ni:P haha n fotografi pulak papa xmahu ktaorg punya, nak jugak dgn pilihin dia sendiri. aha okay baik!

5
yang paling best..persediaan kahwin ni ktaorg baru buat dlm awal bulan januari ni.. haha aunty tempat ktaorg tempah kad jemputan pun risau sbb lambat sgt tempah. nasib aunty tuh bagi jaminan kad(1500pcs) tuh boleh pick up 14hb nie.

6
wedding yang dekat kuching tu buat kat rumah atuk nenek makcik pakcik (haha sebab dorang duduk serumah), kira rumah atuk la kan..kat sana uncle yang uruskan. uncle ktaorg mintak tolong buatkan gift utk 1000 org! okay 1000 org ya..

uncle mintak buatkan cheese tart tapi ktaorg xmampu buat sbb kak ika as org besar dalam pembikinan tart dah nak start blaja balik. so pilihan lain cuma chocolate! so kalau uncle stuju ktaorg pun stuju laa.. flight balik kuching 16hb(rabu), maksudnya sampai je sana ktaorg kena start buat choc untuk 1000 pax. wahaa. sangat byk. moga2 boleh buat..hee

okay, ni baru intronya..nak letak gambar persiapan tp baru 10% bahan bukti ada kat tangan..insyaAllah mggu depan persiapan meningkat lagi la...happy weekend!

7 cOmMeNtS:

NUR AZLYN said...

congrats abang bar :)

sniffa93_aznil4eva said...

yup.

sis azlyn mesti datang tau!

KAMI said...

ak nk kad vvipppp pnye!!hahaha

KAMI said...

ak nk kad vvippp punye.hahah

sniffa93_aznil4eva said...

eh ehh.
ada ke kad vvipp? haha

bapak aku kata vip tak vip semua sama ja.. haha:P

okay..kad siap aku bagi:)

NUR AZLYN said...

haha. insyaAllah kalau tak da hal orang datang :)

sniffa93_aznil4eva said...

:)