xsusah nak jadi jutawan!

Thursday, December 17, 2009

salam korang! dalam cabaran level master untuk level 4 ney aku dberi tugasan yg agak susah ouh..aku kene buat satu artikel mengenai mana2 jutawan internet yg aku suka untuk dijadikan sumber inspirasi..yeah! level last wehh! hehe
jutawan internet yg aku pilih: IRFAN KHAIRI
negara asal: MALAYSIA

aku pilih Encik Irfan Khairi ni sbb aku mmg dah lama admire kat dia. haishh..jgn salah faham ye sbb aku admire dgn kebijaksanaan beliau je..aku dpt tahu psl beliau ni daripada kakak aku sendirik dan sejak dari haritulah aku cuba untuk meletakkan diri aku ditempat beliau. Mulut kita memang mudah untuk berkata-kata tapi kita xsedar yg kita masih berdiri ditempat yang sama..masih xberganjak2 dari tempat asl. Aku ckp mcm ni untuk mencerminkan En. Irfan Khairi yg sekarang memang terkenal dgn kepakaran beliau menjana pendapatan di internet. hebat bukan??

Beliau hanya manusia biasa seperti kita tapi mampu untuk menjadi jutawan yg berjaya! beliau tidak memerlukan kepakaran seperti mahu mendaki gunung Everest tapi beliau menggunakan "kebijaksanaan otak untuk berfikir" dan yg paling penting "semangat keyakinan" pada diri beliau itu yg patut kita contohi. haha okay2 aku sedar aku mcm berfalsafah pulak-_-' heh. xpe2 teruskan lagi..pada mulanya Encik Irfan Khairi ni cuma part time je dalam bisnes internet niy..tapi bila beliau sedar yang gaji yg beliau dapat memang 'besar punya' jadi beliau terus menumpukan sepenuh masa dalam bidang perniagaan internet ni.

cuba korang bayangkan...dari hanya sekadar sukasuka(part time je) tapi sekarang perniagaan internet inilah menjadikan En Irfan Khairi tergolong diantara mereka2 yang berjaya dan dapat jadi org yg dikenali masyarakat dgn kejayaan beliau! customer beliau pulak datang dari serata dunia termasuklah USA, UK, Jepun & Australia. Disebalik kejayaan beliau tu..macam2 yg beliau sudah buat dari mencipta E-books,mencipta website,membuat grafik dan banyak lagi ouh! sampai hari ni beliau tidak lokek berkongsi pengalaman, memberi motivasi dan cadangan dgn membuat buku,mengadakan workshop dan mempunyai laman web sendiri untuk berhubung dgn org ramai. >klik sini website beliau<.

Untuk korangg pulak jom lah jadikan beliau sumber inspirasi korang untuk korang cuba dalam bisnez on9! haish..ikot jejak aku jugak yg skunk masih berjinak-jinak dalam bisnez on9 niyh! yg xtau aku berniaga pe..mari mari datang ke kedai kecik kami eh!!

[klik utk teros ke kedai kami hee]

alalala kalau anda mahu support..komen seikhlas hati kat entry ni. terimass!:) ehh lupa nak tanya kat korang..dah join kamiblogger? kalau blom >klik sini< pasni bole join contest akan dtg..kalau xsilap contest lepas ni "team challnge". mari2 dafta cepat mana tahu boley geng nanti hee:)

46 cOmMeNtS:

ayisy said...

salam. Irfan Khairi pun idola saya. :)

Selalu baca blog dia. mcm2 idea pasal bisnes dia kongsi. Syok baca. Hehe..

sniffa93_aznil4eva said...

hehe. yeah kita punya idola yg sama!

yepz best. kasi 5 bintang kat dia:)

saypOOL rafhtello said...

dekat maskulin banyak tips2 yang dia bagi..bagus2 tapi xapply pun.. =) sikit2 je.

sniffa93_aznil4eva said...

oh ye ke.
xbaca pon benda tuh so xtau. haha

tengs!

sikzam99 said...

gud luck..

semoga berjaya untuk level last ni....:):):):):):):)smile always

sniffa93_aznil4eva said...

time kasih zam:) hee

Ieda the Rainbow Princess said...

Salam..Fa..Ya,Allah..lotih eden
buat task nie..Hihi..Tp enjoykn,Fa..
Fa..same jgk idola kite nie Dr Irfan Khairi! :) Bila ler kite dpt jadi cam die ekk Fa..Hrp kite dh bermotivasi & bersemangat utk berjaya spt beliau.. :)

p/s: Salam Ma'al Hijrah Dear!

sniffa93_aznil4eva said...

hye sis:)

aah susah n mencabar je en..tapi best lah dpt join contest ni. yess! dah habis pon.haha

yepz sama lah kita en..xpe2 insyaAllah kita boleh ikot jejak dia jugak nnti

happy alwayz kak

syazana said...

goooooooooood lucccccccckkkkk
hehehehehe
aku xtau nk tulis apelah :)

sniffa93_aznil4eva said...

haha.
tengs tau komen:)

cik eykameow :) said...

thanks 4 da link :] i nk jd kan dye my idola jgak la. hee

sniffa93_aznil4eva said...

orite.

yepz!;)

Ms.Independant said...

Gudlak ye! :)

sniffa93_aznil4eva said...

thanx sis:)

syiera said...

yew
dye mmg besh gilaxx

sniffa93_aznil4eva said...

aha yup2 tau xpe:)

Murky said...

support dia sket..hehehe

sniffa93_aznil4eva said...

ahaha.
yey! support ah slalu ek:)
time ksh

rae_zen said...

tak susah ni jadi orang kaya...mudah....sangat mudah...

HAPIA Mesir said...

muslim tu harus jadi kaya...macam mana nak bantu sesama jika tak kaya....iya tak

sniffa93_aznil4eva said...

::rae_zan::
haha oritee mmg mudah sbenanya tp just perlukan usaha sket:)

::Hapia mesir::
aha yup2.
tapi kaya jgn sombong sudah.
ramai kat dunia ni yg kaya last2 lupa diri..

ELYN said...

ohh ingat kan tak payah komen dah..haha ;) xda pun suruh komen.igt buat bio org.huhu

gd luck!! ;DD

sniffa93_aznil4eva said...

haha.
skunk dah ta mintak org komen dah..
kira sape rasa nak komen..komen je ikot seikhlas hati:)

tengs okeyh=D

ELYN said...

hohoy! mcm mana nk tau menang tak menang?

sniffa93_aznil4eva said...

nnti dorunk gira la point ikot org komen..

emm esok last. isnin kuarlah result:)
susah nak mng wo-_-'

sniffa93_aznil4eva said...

kira**

ELYN said...

woo woo gitu yea

spam spam!! agagaga ;DD

sniffa93_aznil4eva said...

spam tidak diterima ye sis:)
haha.
1pengkomen-1markah

Anonymous said...

hello gd luck :)

sniffa93_aznil4eva said...

ahaha.
tengs2

jiedan said...

salam.hee,cambest je contest nih,
irfan khari tuh die nye idola.
gudgud.
btw,gudluck ya!;)

sniffa93_aznil4eva said...

elo fren:)
yepz best2.

pasni jom r join contest ni sesama ea

aha thanx tau!

xyncaholic said...

gud luck bro semoga menjadi jutawan internet..hehehe..

sniffa93_aznil4eva said...

ahaha. ramainya la pggl aku bro:)

im a girl lor..

tengs. samalah gudluck gak

xyncaholic said...

itu ah..nick sekali nengok cam nick laki..tu pgl bro..tp sis rupe nyer..
pape pon chaiyok2..

sniffa93_aznil4eva said...

haha. nickname tuh shortform from my name sbenanye..tulah jadiknya.

hee xpe2.

thanx yep

Rizha. said...

gud luck dear.
dh smpai level 4 suda.
:)

sniffa93_aznil4eva said...

huhu tula dah abes dah.
*sukesuke*

thanx dear

Melz said...

hoho ramai tol join game nie..mel nak join lew hihi tapi camne erk dah level 4 :P

sniffa93_aznil4eva said...

ahaha.
agak ramai.

nex time join..pasni team challnge lak. uncle melz xmau join?

haha bole ke pggl uncle:)

Kaito said...

irfan memang salah sorang orang yang saya admire....memang best kalau dengar dia bagi motivasi..

sniffa93_aznil4eva said...

emm betul3:)

thanx kaito:)

Oblind36 said...

gud luck :)

sniffa93_aznil4eva said...

thanx:)

xyncaholic said...

tahniah sis menang cabaran ini..hehe..folow blog kamoo jgk..

sniffa93_aznil4eva said...

mng?
aha results xkuar lagi kot:)

tengs follow.

follow bro gak