kerana diriku begitu berharga! hehe=P

Monday, April 27, 2009

salam! ello n gud morning,afternoon,evening,night and late night korunk..kiralah skunk korang ada kat mana pon..arap korunk sehat slalu je ek! dan epi n smile alwayz 25jam keyh.. hee

EXPLORACE 'KERANA DIRIMU BEGITU BERHARGA" 15 n 16 APRIL

ari sbtu aku bgn awal pg cam kol 5 camtuh..packing brg utk g kem explorace"kerana dirimu begitu beharga" yg bertmpat di SRAI19 s.alm. dah smpai kat sana letak beg,daftar..lps tuh kteorg trs disuruh g mkn sarapan dulu. yay2 mkn! ;P nasik lemak n teh tarik jd hidangan first kteorg.. then mula2 cam biasa ada ice breaking iaitu sesi suai knl dgn kwn2 br dr skolah yg belainan sekitar daerah petaling) n ngan faC2 yg cun2. lepas tuh ada sesi motivasi bersama "Abg Alang n isteri"..ni dah msk dua kali aku jumpa dorunk. best!!!

kteorg dbahagi kpd 5 kumpulan. haha mcm2 game/aktiviti kteorg wat. antaranya pengalaman menjadi Si buta, Si pekak dan Si Bisu...motifnya utk kiteorg rase ape yg dorunk rase=). aku kne jd Si buta yg disuruh melukis logo. haha sgt unik logo yg aku lukis..hehe bayangkan lah! then ada game ular naga, action kamen, kamil kate;, dan jgk kne lukis pulau idaman..bla3

pada wktuh ptg pulak kteorg beriadah kat pdg. waaa sgt lawak n best! hapenink.. hehe kat cni mmg kteorg kne bekerjasama. ada 4 tugasan yg kteorg kne wat..memula kne wat satu line yg pnjang n terpnjang menggunakan/mengikut kreativiti group. 2nd; kne pas getah dgn menggunakan straw yg letak kat mulut. 3rd; dibagi 1srt khabar..n pandai2 lah isi air kat dlm botol dgn hanya guna srt khabar tuh. 4th; di bagi 1 cawan air. dan perlu membawa air tuh tanpa memegang cwn menggunakan kertas..n kne naek trn kerusi. huu camne tuh?=P

2nd day; EXPLORACE

kteorg di rombak blk utk dijadikan 8 kumpulan. aku msk ke kumpulan 3.. explorace mula kat skola dan kene lari g komuter. kat dlm komuter ketua kne cr "cikgu kat gerabak last skali" utk mendengar tugasan". then CP(check point) /arahan akn di sent ke telefon ketua..pastuh dah smpai ke KLSENTRAL kne nek lrt pegi ke KLCC. pd mase yg sama kteorg kne cr jwpan utk kuiz iaitu soalan bonus...dan kne mintak kat org ramai yg 60 org yg berumur 35 thn keats(i/c,nama,t.tgn n no. tepon)..pasal malu kne tolak tepi. w'pon ada yg xnak bg kejesama kat kteorg. then kteorg jgk kne reka 1 sajak,20 baris..tjk sajak tuh "perut". haha pelik bkn? dah smpai KLCC kne beli roti boy sbg tiket. kteorg org yg last skali smpai kat KLCC coz terbepecah dgn org len..niyh nak mintak details org punya psl lah. wktuh smpai je kat bwh KLCC tuh..rupanya group lain still ade gak kat ctuh...

kat ctuh kteorg ddk tggu giliran.
wktuh tu jgk kteorg dpt jwb kuiz/soalan bonus yg berbunyi "siapakah 2 org yg pernah menjadi penjaga gol malaysia..merupakan adk bradk berbangsa cina?" errk. susah tuh! punya lama kami mencari jwpn..akhirnya dpt jwb dgn btl dan menjadi group first yg dpt bonus 10000 point. hehe. hepi niyh=D dah nek sky bridge seme tuh..patah blk g s.alm utk wat tugsn strsnya...pastuh kne g kompleks PKNS plak. kat sana kne baca sjk kuat2 kat ats pentas. bkn tu je kteorg kne cr 20 org utk jd juri kteorg! fuhh malu seyh! haha. dah abes seme2 tuh.. tugasan last skali..(fear factor) di tsk s.alm..tepi akuarium. wajib menghabeskan roti inti budu+cencalok..sape muntahkan skali tolak 5000 makah! waaa..nsb tak! haha then kne mskkan ikan apetah yg msh idop kedlm mulut dan pindahkan ke 1 lg tempat..hehe aku xbwat. aku soh org len wat. dah abes kteorg thn teksi yg punya lah lama kne tggu utk g skolah blk.. mcm xdek arapan nak mng jek coz kteorg group 2nd last yg smpai kot.

wktuh nak umumkan pemenang. dorunk bace dr bwh. dr lah group kelapan aku asyik ingat kteorg je yg dpt.. last2 dah smpai top 5..dupdapdupdap..tkt! haha. at last...kteorg dpt no. 2. mmg happy lah.=D kem niyh mmg best! THANX KAT SEME KKK2 FA-C YG SPORTING!

[niyh group aku time nak tggu giliran nek sky bridge]
[knal ngan dorunk mmg best! sayunk korunkkk!=D]

maap kalo ada terkasar bahsa or ter over ke ek=))
sekadar berkongsi cerita / pengalaman. thanx coz rajin baca=D


pssstt; korunk punya tag akn dbwat nnti keyh!=D thanx coz sggh diz blog

3 cOmMeNtS:

Su3y said...

A'skum dik...
Hehehe...nice photo dik :)
But mane adik dalam pic tu?
Adik tkder ehh?
Huhuhu...

sniffa93_aznil4eva said...

hye kak=D

mmg lah xdek.. coz ifa yg meng snap pict tuh.. hee.

psychopath:) said...

haha..
sah2 xleh lpe...
giler best..
nk pg lagik..ahaks..xD
opss..
sblm 2..
ni wani;)
gr0up 1 same ngn ko..;)