a great day;p

Friday, March 13, 2009

1
cuti.cuti.dan cuti!.yay!haha..asyik2 cuti. ni buat aku dan kawankawan menjerit kegembiraan! hee. yg tgh dok keje tuh plak. jgn jeles KAMI CUTI!;p keje lah dgn senang ati okeyh!

eh cuti? apa nak bwat ouh time cuti?? mungkin tidomakandanwatsaketmatadepankomputer jelah! bosannya.. ahha xdek2 .time cuti niyh kene kluar jugak! mesti..coz aku dah lama xg jln2..haha. apa2jelah. janji aku happy coz ada masa nak rehatkan diri dr pelbagai mslh yg aku tepaksa hadapi niyh! *_^

2
sambutan maulidur rasul peringkat skola sudah pon dilangsungkan di dewan Tun Sri Lanang SMK SSAAS..memula ada kata2 aluan dari ustzh. lepastuh, kteorg dihiburkan oleh kumpulan nasyid skool...banyak gak lagu yg dorunk nyanyi td.(terhibur ke?? ahakk). dah abes dorunk wat pesembahan, kteorg diminta bangun utk berselawat bersama2 keats junjungan Rasulullah S.A.W. seterusnya, kami diberi ceramah kira2 selama 1 jam oleh ustz jemputan.[xingatnama]. semeorg gelak n xbsn dgn ceramah yg ustz tuh bg.. bkn stakat memberi ceramah je tapi ustz niyh ada selit2 nyanyian sket...bkn lagu biasa je.. kteorg pon join lah dia nyanyi lagi2 coz ustz tuh nyanyi lagu wonderpets! haha lawak! tu lah lg membuatkan kteorg seme sronok denga cramah beliau;).

3
ceritera kami
aku n kak ika ngah planning nak wat bisnes. bisness ape pon kteorg xsure lg. pd mulanya,kteorg rancang nak teruskan perniagaan mak aku yg dah lama x beroperasi. iaitu beniaga kerongsang/pin tudung buatan kami sendiri. tapi disebabkan kteorg pon masih study n tiada masa yg ckp utk concentrate wat kerongsang..pastuh coz skunk pon kteorg punya mesin wat kerongsang tuh dah xbape nak btol..tambahan lg coz otak kteorg skunk niyh xbape nak 'kretif' utk ciptakan design baru..

jd kteorg pon cuba lah memerah otak mencari ape yg patot kteorg wat dulu..skunk kat umah aku niyh ade stock patung/teddy bear n beg2 yg belom sempat dijual..so kteorg kteorg pon plan nak try wat bisnes kat intenet niyh en. bila stock seme dah abes..barulah kteorg akn wat perancangan yg seterusnya. mayb jenama beg kteorg sndiri iaitu "SNIF' yg bersempena nama kami empat bradek;P tgklah mcm mane nnti..bila semuanya bejalan lancar..kteorg akn trskan. hope sgt apa yg kteorg wat niyh menjd. sehinggalah sampai 1 hari nnti kteorg satu family akn bangunkan semula KOLEKSI DAYANG yang dah lame xberoperasi;)

4
award from sis fara yg kiutmiut;p
thanx yah sis! sayunk kamuh sangat2;)

[have a great day too=D]

8 cOmMeNtS:

penjenayah.merah.jambu. said...

selamat bercuti ok!!
tak aci tau jdik budak skula..
asek cuti je..jelesjelesjeles! :P

sniffa93_aznil4eva said...

haha.
xmo la jeles2;p

okeyh. akk pon sama. epi alwayz

fArAh07 said...

hwaa!~
cuti2 x aci
nk gakkk!!!!
btw. sape kiut miut akak ke or barner 2?
hahahaha!!
welkem2
slamat bcuti yer~

sniffa93_aznil4eva said...

hakz..
haha akk sayunk lah!
barner tuh pon kiut gak kott.

yeh cuti sggh besh;)

fArAh07 said...

hik2
malu~
(gedix)
hahaha

sniffa93_aznil4eva said...

haha. shy2cat lak dye.
huhu. xpe mmg kenyataan kott.
XD

alone said...

best gak bisnes teddy bear tu =)

gud luck ye =D

p/s : cuti memang masa yg sesuai utk buat bisnes. hahah.

sniffa93_aznil4eva said...

hehe. tu hanya sementara je kot alone.
just nak abeskan je.

okiess. thanx ek;)

p/s;haha yela sesuaii sgt.