alkisah...sukan ssaas

Saturday, March 7, 2009

ello fren! tamat suda ari skn skola yg diadakan di Stadium Mashushitah pada hari jumaat,060309. sukan tahunan Smk Ssaas kali ke-29 ni telah dirasmikan oleh Ismail Khan b. Kamarudin. hee. sukan kali ni gak agak meriah coz mmg kecoh gila r dorunk2.. lagi2 dak2 umah satria n wira. aku umah skn pe? pepandai lahh korunk pikir eh.. aku jgk terlambat dtg coz pd pgi ari skn aku ikot ayh aku anta kak ima kat puncak perdan. dan waktuh nak blk ke s.alm..gila sesak seh! sori coz aku xpat join kawad!^_^

fakta

terdpt 5 warna rmh skn iaitu;
PERDANA-OREN[dulu purple]
SATRIA-HIJAU
PUTRA-KUNING
SAGA-MERAH
WIRA-BIRU

unit-uniform yg terlibat dlm perbarisan;
PKBM LAUT
PENGAKAP
PANDU PUTERI
PANCARAGAM
KADET POLIS
PPIM
PBSM
KRS

yang menjadi johan;
kategori;
pasukan sorak-perdana
perbarisan rmh skn-perdana
juara keseluruhan-satria
unit uniform-PKBM(L)
congratz korun k!

video
[cheer perdana]

cerita ak u sblom ha ri skn..
sepeti yg korunk tau yang aku ketua kawad bg PPIM. dari awal lg aku dah kata kat mereka2 ahli PPIM dan kat ustzh/ckgu yg aku mmg xnak jd ketua kwd. first skali sbb aku xpandai ajar org kwd. 2nd-sbb aku xreti bg koman n suara aku slow . 3rd-im not perfect!. tp tulah dorunk degil..aku dah kata aku xnak. tp aku kira dipaksa jgklah en.. kelmarin(ari khamis) yg jgk merupakan ari last utk kteorg blatih kawad. disebab kan ramai yg melarikan diri, xnak msk kawad.. so sikit jelah org yg msk. pada ari terakhir tu jgk..dorunk yg aku kne latih tuh makin k.o je kawad. ada yg bknnya denga aku ckp pon.. thats y lah aku awal2 lg xnak jd ketua.

mungkin pada arituh jgk..aku ada terslh ckp ke termara ke, sampailah aku ada terbuat sorunk kwn aku niyh tersinggung/terasa dgn teguran aku semasa aku tgh t gk dorunk kwd. aku pon xprasan lak yg apa aku ckp tuh slh.. coz kalo sorunk slh, seme aku mrh or denda. kwn baek aku fara penah ckp;time nak ajar org kawad xleh pilih ksh..xkiralah dia tuh kwn kita ke apa ke. tapi bila time dlm kawad dorunk kne ikot arahan ketua. pada mlm tuh..aku dpt panggilan tepon dr kwn aku yg mara aku coz dia kata aku malukan dia n mara2 dia petang tuh. bila dia ckp camtuh, aku pon mcm xpecaya apa yg dia kata..so aku tanya lah sama ada die seyes ke x. dia pon kata lah dia mmg seyes..n xpuas ati. lepas tuh aku pon xtau nak ckp ape so aku pon letaklah tepon..coz aku xtau pulak yg akn ada kwn aku marakan aku coz aku tego time kwd td.aku xbemaksudpon..

aku try tanya kat fara sama ade ape yg aku bwat tuh slh ke or terlampau?? tp fara kata "xslh pon coz tuh mmg tanggungjwb ko sbgai ketua kan. lagipon ko mara xdelah teruk mana pon. nak dbandingkan dgn pasukan len." ntah lah weyh fara,korunk! aku pon xtau ape yg aku telah pon bwat shgga menyebabkan kwn aku mara kat aku. aku sebesalah sgt..tujuan aku critakan seme niyh adlh utk membetulkan keadaan yg huru hara,jgk menyebabkan aku ampir putus asa..aku nak mintak maaf sgt2 kat korunk2 yg terasa time aku jd ketua kwd. so mulai arini dan saat ni jgk aku nak letak jawatan ek. xkesahlah korunk n ustzh nak kata apa..tp tolonglah jgn paksa aku..bila aku kata xnak. aku xpenah nak gadoh2 ngan org n dendam..aku arap korunk seme phm keyh. skalik lagi aku mintak maaf sgt kat sape2 yg tesinggung ngan aku. plizz.

[seyes n jujur aku xpenah nak dendam..n aku xambik ati pon..sori korunk!]

lepas tuh aku nak say congratz kat group SEPAH coz jd juara raja lawak musim ke-3! korunk mmg best!;)

7 cOmMeNtS:

IMAN (X said...

oi sayangkuuuu..
saga jgn lupe eh..
=_="

sniffa93_aznil4eva said...

haha. upsss. sori2;p

loque said...

giler meriah!
skolah aku hampeh
-___-

lifeofsyazana said...

akulah yg slh sorangnye kn yg lari??
hahahaha
:DDDDD
x pe2..
aku memahaminya :)

sniffa93_aznil4eva said...

~loque~
haha. apsal hampeh lak..
skool aku pon biasa2 je sbenanye.

~syazana~
pe yg ko phm ouh?
hee. yolah skati je ko lari en..
huhu. aku sebesalah seyh.

alone said...

meriah betol =D

xpenah aku tengok cheerleader live..

sniffa93_aznil4eva said...

ahhha.
nak tgk live meh dtg skool kami.
taon dpn;p